Schermafbeelding 2021-11-08 om 14.21.47Met enkele mobiele games reikt Netflix een voorzichtige hand naar de gamewereld. Het aanbod blijft voorlopig beperkt, maar zal in de toekomst uitgebreid worden.

Begin november zette Netflix de eerste stappen in de wereld van de videogames. Via de Netflix-app zijn vijf mobiele videogames beschikbaar voor gebruikers met een Android-smartphone of tablet. Twee games zijn gebaseerd op de populaire serie Stranger Things. De drie andere zijn niet gelinkt aan een bepaalde serie of film, en zijn eenvoudige spelletjes: een basketbalspel, een puzzelspel en een kaartspel.

Kosten

Het gaat voorlopig om een beperkt aanbod, waarmee Netflix nog wat lijkt te experimenteren. Netflix-gebruikers moeten geen extra kosten betalen om de games te kunnen spelen. De games zelf bevatten ook geen advertenties of aankopen in het spel.

Gek genoeg kun je de games niet rechtstreeks streamen op Netflix. Via je Netflix-account moet je de app van het spel downloaden op je toestel. Dat maakt het mogelijk om offline te spelen.

Uitbreiding

Op termijn wil Netflix de games ook beschikbaar maken voor iOS, het besturingssysteem van Apple-toestellen. Het aanbod zal in de toekomst nog worden uitgebreid. Daarbij bieden de succesvolle series en films in de Netflix-bibliotheek ongetwijfeld genoeg inspiratie.

Omgekeerd zijn er in het verleden ook al verschillende series of films gemaakt op basis van videogames, zoals Tomb Raider of Angry Birds.

Nieuwe abonnees

Netflix heeft enkele goede maanden achter de rug. Door de coronapandemie stond de productie van series en films een tijdje op een laag pitje, waardoor het streamingplatform vorig jaar een minder sterke groei kende. Maar de afgelopen maanden kwamen er dankzij grote hits als La casa de papel, Sex Education en Squid Game 4,4 miljoen gebruikers bij. Het aantal nieuwe abonnees is dubbel zo groot als in dezelfde periode vorig jaar.

Beeld: Netflix