160113_zapDe veertienjarige Jens Dolleslaegers heeft het VTM-programma The Voice Kids gewonnen. Voor de Oost-Vlaamse tiener was het zijn tweede deelname aan de talentenjacht.

Voor de grote finale hadden de coaches elk twee favorieten aangeduid. Slongs Dievanongs koos voor Anke en Jens. Die laatste had de jury al overdonderd tijdens de battles, waar hij met twee andere kandidaten Viva La Vida van Coldplay had gezongen.

Girlpower

Jens moest het in de finale opnemen tegen maar liefst vijf vrouwelijke deelnemers. Een flinke dosis girlpower dus. Maar als enige mannelijke deelnemer was Jens wellicht verzekerd van veel vrouwelijke stemmen. Hij kreeg het publiek mee op de tonen van Wrong (Novastar) en coverde nadien ook nog zijn idool Stan Van Samang.

De overwinning levert het jonge talent een cheque van 10 000 euro op. Of er ook een zangcarrière in het verschiet ligt voor Jens, valt af te wachten.


Mentissa

Hoe zou het nog met Mentissa Aziza (15) zijn? Het meisje dat vorig jaar de eerste editie van The Voice Kids won, verdween vrij snel uit de schijnwerpers.

Maar ze treedt nog geregeld op. ‘Ik heb samen met mijn moeder beslist om niet overhaast te werk te gaan’, zegt Mentissa in Het Nieuwsblad. Ze werkt momenteel volop aan nieuwe projecten, in het Engels en het Nederlands.

Bron foto: VTM