shutterstock_446015965Via een loting is bekendgemaakt wie de eerste tegenstanders van de Rode Duivels zullen zijn tijdens het WK voetbal. In de groepsfase nemen ze het op tegen Engeland, Tunesië en Panama.

De eerste tegenstanders van de Rode Duivels op het WK in Rusland zijn Engeland, Tunesië en Panama. Dat is het resultaat van de groepsloting, die op 1 december plaatsvond.

Haalbaar

Door zijn hoge plaats op de wereldranglijst was België reekshoofd bij de loting. De tegenstanders lijken een haalbare kaart. Met Engeland treffen veel Rode Duivels ploeggenoten uit de Premier League. Wie op de eerste of tweede plaats eindigt in zijn poule stoot door naar de volgende ronde. Verwacht wordt dat zowel de Belgen als de Engelsen die tweede ronde zullen bereiken.

‘We hebben geen enkel excuus om ons niet te kwalificeren’, reageerde Steven Defour in De Standaard. ‘We zullen met Engeland strijden om de eerste plaats.’ Mocht dat lukken, dan wacht in een tweede fase van het tornooi de confrontatie met de winnaar of tweede uit groep H: Polen, Senegal, Colombia of Japan. Dat zijn stuk voor stuk stevige tegenstanders, maar een overwinning is geen onmogelijke zaak.

Kwartfinale

Moeilijker zou het wel eens kunnen worden wanneer de Rode Duivels zouden doorstoten tot de kwartfinales. Tenzij er een grote verrassing uit de bus valt, staan ze daar tegenover Duitsland of Brazilië, twee van de favorieten voor de eindoverwinning.

Bondscoach

Bondscoach Roberto Martinez reageerde tevreden op de WK-loting. ‘Het belangrijkste is dat we een interessante groep hebben. Panama is een mooie tegenstander, die er toch voor zorgde dat de VS niet op het WK aanwezig is. En Tunesië is een sterk Afrikaans land, in de voorronde speelden ze bijzonder sterk. Het enige minpuntje is de groep, we zullen ons goed moeten voorbereiden met die lange reistijden.’

De locaties van de voetbalwedstrijden van groep G liggen inderdaad ver uit elkaar, in de Russische steden Moskou, Sotsji en Kaliningrad. Het hotel van de Duivels ligt in de Russische hoofdstad Moskou. Vandaar zullen ze zich dus telkens moeten verplaatsen. Om geen last te hebben van de lange reizen, wordt verwacht dat de Duivels steeds twee dagen voor de wedstrijd naar de speelstad zullen afreizen.

Foto: Shutterstock