Hoe goed heb jij de laatste dagen de actualiteit gevolgd? Doe de test en speel nu de YEP! Nieuwsquiz! De juiste antwoorden zie je meteen.


Hallo
Welkom bij de quiz van 21 september 2022


Je naam


Je school


Je e-mailadres


1)
©VRT

©VRTWelke stand-upcomedian had kritiek op de manier waarop mensen met een beperking in programma’s als Down the road benaderd worden?


2) Wie presenteert Down the road?

3) De Vlaamse minister van Media vindt dat er snel schermgezichten met een beperking moeten komen. Hoe heet die minister?

4) De online-communicatie tussen leerkrachten en leerlingen verloopt soms via Whatsapp. Waarvoor is dat medium volgens experts geschikt?

©Shutterstock

©Shutterstock5) Vorig weekend was het World Cleanup Day. Wat gebeurt er dan wereldwijd?

6) De Belg Chris Umé nam deel aan de finale van America’s Got Talent met een deepfake video van de overleden zanger Elvis Presley. Op welke plaats eindigde hij?

7) Een van de grootste tennissers aller tijden kondigde zijn afscheid aan. Wie?

©Unsplash (Shep McAllister)

©Unsplash (Shep McAllister)8) Welke speler van Manchester City maakte in de Champions League een wereldgoal met een soort karatetrap?

9) Van welk dier werd er zo pas een baby geboren in de Zoo van Antwerpen?

10) Dan Mancina haalde het nieuwe Guinness Book of Records met door met zijn skateboard over een lengte van 6,85 meter over een rail te schuiven. Wat is er zo opmerkelijk aan deze skater?

©Unsplash (Sean Benesh)

©Unsplash (Sean Benesh)11) Voor haar nieuwe clip Wat een Idee?! pakt Pommelien Thijs uit met een verrassende look. Hoe zal ze er in dat filmpje uitzien?

12) De robot die op Mars rondrijdt, heeft mogelijk sporen gevonden van vroeger leven op de planeet. Hoe heet die marsrobot nu ook alweer?

13) Het Belgische Solar Team eindigde tweede in een belangrijke zonnerace in Zuid-Afrika. Uit welke studentenstad komen de zonnewagenbouwers?

14) Hoeveel matrozen trokken de kar met de kist van Queen Elizabeth naar Westminster Abbey, waar de begrafenisplechtigheid van de Britse koningin plaatsvond?

©Unsplash (Manuel Weber)

©Unsplash (Manuel Weber)15) Van wie was het basketbalshirt dat voor een recordbedrag van 10 miljoen euro verkocht werd?

16) Welke medaille won Remco Evenepoel in de tijdrit op het WK wielrennen in Australië?

17) Waar werd het voorbije weekend een nieuwe gevangenis getest?

©Unsplash (Emiliano Bar)

©Unsplash (Emiliano Bar)18) In welk land werd een vliegende motor voorgesteld waarmee je veertig minuten in de lucht kunt blijven?

19) Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen opent na elf jaar van renovatiewerken opnieuw de deuren. De belangrijkste zaal hangt vol werken van een van de grootste Antwerpse kunstenaars. Wie?

20) Waarom zien we in september zo veel spinnen in huis?

©Unsplash (Roy Javier)

©Unsplash (Roy Javier)
Dank je voor jouw deelname aan de quiz 21 september 2022.

Jouw resultaten zullen direct worden verzonden naar jouw mailbox.

Benieuwd naar je score? Klik op ‘Versturen’!